Общото състояние на имотите извън страната - собственост на българската

...
Общото състояние на имотите извън страната - собственост на българската
Коментари Харесай

Средствата за държавните имоти зад граница не достигат, състоянието им не отговаря на съвременните стандарти

Общото положение на парцелите отвън страната - благосъстоятелност на българската страна, предоставени за ръководство на Министерството на външните работи, не дава отговор в задоволителна степен на актуалните условия и стандарти. Това излиза наяве от отговор на служебния министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев на въпрос, подложен от народния представител Мирослав Иванов, по отношение на материалната база на задграничните ни представителства, видя " Фокус "

Главчев осведоми, че през 2024 година са декларирани общо 19 796 286, 93 лв. от за ремонтно-възстановителни действия задграничните ни представителства. В бюджета за тази година обаче са заложени едвам 3 328 300 лв. за " Основен ремонт на дълготрайни материални активи " на Министерство на външните работи. Тези средства би трябвало да бъдат разпределени сред всички държавни парцели в страната и чужбина. 

В отговора си служебния външен министър оповестява, че годишно страната заделя приблизително сред 2 000 000 и 5 000 000 млн. лв. за поправки на материалната база. Този запас обаче Главчев дефинира като " извънредно непълен за поддръжката на подобен сериозен държавен актив ". Той добавя, че тези средства разрешават само и единствено неотложни ремонтни действия и доплащане на вреди. 

Българското външно министерство ръководи общо 228 парцела в 67 страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР