Общото състояние на дърветата в Цар-Симеоновата градина е много добро,

...
Общото състояние на дърветата в Цар-Симеоновата градина е много добро,
Коментари Харесай

Лекуват дърветата в Цар-Симеоновата градина по нов метод СНИ...

Общото положение на дърветата в Цар-Симеоновата градина е доста положително, проличава си, че се поддържат професионално, добре и постоянно. Това е заключението на специалистите от първата платформа в България за оценка на здравословното положение на дървета в градска среда Tree Doctor, откакто обследваха вътрешността на 25 очевидно проблематични дървета посредством профилирана високотехнологична инсталация – импулсен томограф и резистограф.
Проверката е посочила, че чинари, засадени преди повече от век, към момента са доста здрави. Опасност да нанесат вреди е открита при не повече от 7-8 дървета, които тази заран бяха обработени превантивно посредством унищожаване на изсъхнали и загнили клони.



Нов способ на лекуване с слагане на стабилизираща шпилка е прибавен към дърво от типа ацер негундо, известно и като ясенолистен явор, наоколо до Пеещите фонтани. Макар и да не е доста известна в България, тази процедура се употребява в редица страни по света. Тъй като във V-образната корона на дървото има няколко хралупи и съществува риск от пречупването му, през разклонението се слага железна тръба, която да го отбрани от разединение при мощни ветрове.
Подобен тип лекуване обаче може да се приложи единствено по отношение на дървета, които не са причина за директна заплаха за хората, които вървят по алеите, безапелационни са от Tree Doctor.



Радина Андреева от дирекция „ Екология и ръководство на отпадъците “, която участва както при диагностицирането на дърветата, по този начин и при използване на нужните санитарни действия, заяви, че това се прави в границите на проведената от международна козметична компания самодейност Tree Care, подкрепена от Община Пловдив.



„ Допълнителните проучвания със профилирани уреди потвърдиха резултатите от направените досега от нас санитарни експертизи “, разяснява заместник-директорът на „ Градини и паркове “ инж. Георги Николаев, който също следеше от близко активността на Tree Doctor в Цар-Симеоновата градина.

Директорът на общинското дружество Веселин Козарев заяви, че от близо месец в ранните утринни часове там работи екип, който прави санитарни резитби, тъй че да се подсигурява сигурността на хората.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР