Общото събрание на Софийския градски съд (СГС) номинира за председател

...
Общото събрание на Софийския градски съд (СГС) номинира за председател
Коментари Харесай

Съдиите от градския съд предлагат Величка Цанова за свой председател

Общото заседание на Софийския градски съд (СГС) номинира за ръководител арбитър Величка Цанова. За нея са дали своят вот 61 съдии, 14 са се въздържали, а никой не е бил срещу, научи " Дневник ".

Цанова е била показана като диалогичен човек с дълъг стаж в системата и дарба да вижда проблемите и да търси тяхно решение. Зад номинацията й застанаха над 40 съдии. Пред магистратите Цанова е декларирала, че в случай че бъде определена, ще ръководи благодарение на общото заседание. Нямало е спор и изявления.

Вчера със съдиите се е срещнал и Евгени Георгиев, който разгласи, че ще се самономинира. Като персонална мотивация за присъединяване си в състезанието, той е показал, че не желае да бъде към този момент единствено очевидец

Цанова е углавен арбитър и беше претендент за ръководител на Софийски градски съд през 2011 година, когато определена беше арбитър Владимира Янева. Повторното й издигане е втори опит на съдиите да излъчат собствен претендент в състезанието за началник.

Миналата седмица общото събранение на магистратите не утвърди предлагането за висшия арбитър Геника Михайлова, а другите двама номинирани - Десислава Попколева и Владимир Вълков, не се съгласиха да вземат участие в конкуренцията.

Софийски градски съд остана без ръководител, откакто Калоян Топалов, определен през 2015 година, подаде оставка и напусна системата. До избор на нов началник съдът се ръководи от един от заместниците на Топалова - Десислава Попколева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР