Общото събрание на ООН прие резолюция за незабавно хуманитарно прекратяване

...
Общото събрание на ООН прие резолюция за незабавно хуманитарно прекратяване
Коментари Харесай

ООН прие резолюция за примирие в Газа, България гласува "въздържал се"! Израел наводнява с морска вода тунелите на Хамас

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция за неотложно филантропично преустановяване на огъня в Газа, оповестява Нова телевизия.

153 от 193 страни дадоха поддръжката си, България гласоподава с самоограничение.

Сред гласувалите „ срещу ” бяха Израел, Съединените щати и Австрия. Резолюциите на Общото заседание обаче не са правно обвързващи. Миналата седмица на резолюция с съвсем идентични условия, сложена на дневен ред в Съвета на сигурност на Организация на обединените нации, Вашингтон наложи несъгласие. Това докара до рецензии от доста страни и филантропични организации. Арабските страни приканиха за изключителна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Междувременно " Уолстрийт Джърнъл ", като се базира на високопоставени източници в Пентагона, заяви, че израелската войска е почнала да наводнява с вода от Средиземно море тунелите на „ Хамас ” в Ивицата Газа. В момента обаче това се прави в дребни количества, с цел да се оцени успеваемостта на тактиката.

Тел Авив твърди, че подземната инфраструктура на " Хамас " има основна роля за интервенциите на палестинската формация. Тунелите се употребяват за прекачване на бойци от точка до точка, както и за предпазване на оръжията и боеприпасите им. Според Израел някои от заложниците също са държани подземен.
 Израелски бойци водят като плебеи пленените палестинци
Израелските отбранителни сили, по-известни като ЦАХАЛ, не горят от предпочитание да извършват резолюцията на Организация на обединените нации за неотложно филантропично преустановяване на огъня в Газа. Вместо да водят война с „ Хамас “, военните подлагат на мъчения мирните палестинци. Роденият в украинския град Суми боен анализатор Юрий Подоляка разгласява нощес покъртителни фрагменти, на които се виждат дълги редици от полуголи мъже, а до тях добре екипирани момчета с автомати. Младите палестинци са снимани и по какъв начин се извозват с камиони. На очите им има превръзки.

„ ЦАХАЛ всеобщо пленяват палестинци мъже в Газа. Събличат ги по долни дрехи за „ обзор “, поставят им превръзки на очите и ги товарят на камиони към филтрационните лагери, където ги „ ревизират “ за връзки с „ Хамас “, написа Подоляка в своя Телеграм канал.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР