Общото събрание на Българската академия на науките реши на заседанието

...
Общото събрание на Българската академия на науките реши на заседанието
Коментари Харесай

Проф. Евелина Славчева: Няма да има никакви смущения в дейността на НИМХ

Общото заседание на Българската академия на науките реши на съвещанието си на 3 декември 2018 година в структурата на Българска академия на науките да бъде основан Институт за проучвания на климата, атмосферата и водите. Институтът е приемник на част от активността, активите и пасивите на Национален институт по метеорология и хидрология – Българска академия на науките с съответно дефинирани задача, предмет на активност, състав и научна конструкция и щат. Седалището на новосъздаденото научно звено е в гр. София, бул. „ Цариградско шосе “ № 66.

Въпросита за измененията в климата са от световно значение, акцентира в изявление за " Нещо повече " проф. Евелина Славчева, ръководител на Общото заседание.

" В пълномощията на Общото заседание е да се разпорежда с имуществото на Българска академия на науките в интерес на академията. Преминахме през дълъг развой на договаряния. Смятаме да се придържаме към рационалните неща - всички парцели и материални полезности, които са нужни на Национален институт по метеорология и хидрология, са им предоставени безплатно за четири години и няма да има никакви разстройства в тяхната активност ", сподели проф. Славчева. Тя акцентира, че няма да има исблъсъци и ще се извършат съответните промени в собствеността.

Проф. Славчева посочи, че 15 учени са изявили предпочитание да останат в Българска академия на науките, само че е очакван по-голям щат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР