Общото противопоставяне на Русия на международните правови норми и войната

...
Общото противопоставяне на Русия на международните правови норми и войната
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Финландия е естествен буфер на провокации от страна на Русия

Общото опълчване на Русия на интернационалните правови правила и войната в Украйна сътвориха напрежение сред Русия и Финландия и е естествено това напрежение да се повишава. Това сподели в ефира на Euronews PrimeTime някогашният ръководител на Комисията по външна политика в Народното събрание Димитър Гърдев. Според него този развой още повече се е засилил след фактическото участие на Финландия в НАТО.
Още при подадената поръчка за това от страна на Турция, министърът на защитата Сергей Шойгу, а и президента Путин обявиха, че те ще засилят военното наличие на Русия в тази част на света.
Според Димитър Гърдев Финландия влезе пълноправно в НАТО и е естествено да бъде буфер за провокации, тъй като предходният статус на неутрална страна, каквато беше Финландия, може да се преглежда като една евентуална опция за провокация и ескалация на напрежението. Целта е медийно обръщение вътре в Русия, тъй като Путин разгласи своето желание да се кандидатира за президент на изборите през март следващата година.

В интернационален проект това, че Русия разполага войски по границата с Финландия значат, че страната ще би трябвало да отделя доста повече средства за въоръжение в бюджета си, само че тя няма да бъде оставена сама, уточни още Гърдев.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР