Общогръцкото социалистическо движение ПАСОК - КИНАЛ изключи заместник-председателя на Европейския

...
Общогръцкото социалистическо движение ПАСОК - КИНАЛ изключи заместник-председателя на Европейския
Коментари Харесай

Ева Кайли остава в ареста поне до неделя

Общогръцкото социалистическо придвижване ПАСОК - КИНАЛ изключи заместник-председателя на Европейския парламент от редиците си

Високопоставен чиновник на Европейския парламент и още четирима обвинени в следствие за търговия с въздействие ще останат в ареста до неделя, когато белгийските прокурори ще решат по какъв начин да действат по случая, оповестява ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Заместник-председателят на Европейския парламент Ева Кайли, която съставлява Гърция, беше задържана късно в петък в Белгия дружно с още няколко обвинени. Прокуратурата заяви, че е задържан и някогашен член на Европейския парламент.

Източници на ДПА оповестиха, че сътрудникът на Кайли също е измежду арестуваните. В рамките на акцията полицията е направила голям брой обиски.

Прокуратурата съобщи, че в неделя управляващите ще решат дали петимата обвинени, в това число Ева Кайли, ще останат в ареста.

Според известия в медиите всички обвинени, като се изключи представителката на Гърция, са италиански жители или са от италиански генезис.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола отхвърли да разяснява обиските и ареста на Кайли, която е един от нейните 14 заместници. Но Мецола, която е от Малта, написа през днешния ден в Туитър, че Европейският парламент „ е твърдо срещу корупцията ".

Прокурорите обявиха, че следствието се отнася до опити за въздействие от чужбина и изказвания за корупция и пране на пари.

Властите отхвърлиха да посочат коя страна стои зад хипотетичните опити за оказване на въздействие, само че източници на ДПА обявиха, че въпросната страна е емирство Катар, което сега е хазаин на Световното състезание по футбол.

От няколко месеца има съмнения, че страна от Персийския залив се пробва да въздейства върху политическите и икономическите решения на Европейския парламент, показва ДПА.

Ева Кайли, която е някогашен публицист, работи в Европейския парламент като консултант по въпросите на външната политика и правата на индивида.

Късно нощес Общогръцкото социалистическо придвижване ПАСОК-КИНАЛ изключи Кайли от редиците си. Членството ѝ в групата на Социалистите и демократите в Европейския парламент също беше прекратено след ареста ѝ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР