Общо събрание на адвокатите от страната се провежда в София.

...
Общо събрание на адвокатите от страната се провежда в София.
Коментари Харесай

Адвокатите излизат с обща позиция за закона за прането на пари

Общо заседание на юристите от страната се организира в София. Освен че ще отчетат активността си за предходната година, се чака юристите да излязат с единна позиция по влизането в действие на противоречивия закон за ограниченията против прането на пари, който провокира митинги от гилдията.

София

Адвокатската загадка ще бъде непокътната и хората няма за какво да се тормозят, че доверието им ще бъде предадено. В това увери в особено изявление за " По света и у нас " заместник-председателят на Народно събрание Явор Нотев, който е и специфичен посетител на Общото заседание на юристите. Висшият адвокатски съвет призна, че проблем има и някои от нормите на Закона за ограниченията против изпирането на пари може да провокира друго пояснение и оттова да докара до приключването на адвокатската загадка.
Ралица Негенцова, ръководител на Висшия адвокатски съвет: Най-активно в последните дни беше активността на Върховен административен съд, обвързвана със закона за ограниченията против изпиране на пари. Върховен административен съд, още 2016 година когато се сложи въпросът за въвеждане в сходство на директивата с настоящия закон за ограниченията против пари, даде своето мнение и още тогава заостри вниманието на законодателя по отношение на това, че нашата неповторима специалност би трябвало да бъде съобразена при транспониране на директивата. Владислав Славов, ръководител на Съюза на юристите в България: Случилото се през миналите дни и след закона за отбрана на персоналните данни във връзка закона за прането на пари и изключително с изборния кодекс, ме кара да изпитвам позор. изпитвам и яд и си задавам въпроса след толкоз години професионални старания от всички нас къде е правовата страна?
Най-вероятно няма да има огромни митинги на цялото адвокатско съсловие, а то ще излезе с декларация какви ограничения ще бъдат взети. Освен това, те са получили уверението на ръководещите, че Закона за ограниченията против прането на пари ще бъде поправен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР