Общо желание за намаляване на митата и сваляне на напрежението

...
Общо желание за намаляване на митата и сваляне на напрежението
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер пред Доналд Тръмп: САЩ и Европа са съюзници, а не врагове

Общо предпочитание за понижаване на митата и събаряне на напрежението в комерсиалните връзки. Това пролича довечера преди диалозите на върха сред Съединени американски щати и Европейски Съюз.

 © Българска телеграфна агенция
Американският президент Доналд Тръмп одобри ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер в Белия дом и изрази вяра двамата да договорят по-честна търговия сред Европа и Америка. Съединените щати ще са извънредно удовлетворени, в случай че нямаше мита, търговски бариери и дотации, посочи домакинът.

Ние сме близки сътрудници, а не врагове, би трябвало да работим дружно, означи гостът. Надеждата е срещата да помогне против проектите на Доналд Тръмп за налагане на 25 % мито върху вноса на европейски коли. Брюксел към този момент изготвя ответен лист с американски артикули на стойност 20 милиарда $.


 Доналд Тръмп - президент на Съединени американски щати: В продължение на години Съединените щати губят стотици милиарди от търговията с Евросъюза и просто желаеме почтена игра за нашите фермери, нашите производители, за всички. Искаме също по този начин да печели Европейският съюз. Мислим, че може да е добре за всички и това ще обсъждаме тук.

 Жан-Клод Юнкер - ръководител на Европейска комисия: Ние сме близки сътрудници, съдружници, не врагове. Представляваме половината от международната търговия- един трилион $ посред ни. Затова мисля, че би трябвало да беседваме и това вършим през днешния ден. Мисля, че би трябвало да се фокусираме върху намаляването на митата, а не върху тяхното увеличение. Това би трябвало да създадем, това е нашата работа.
 Очакванията и настройките преди срещата на Юнкер с Тръмп в Белия дом Очакванията и настройките преди срещата на Юнкер с Тръмп в Белия дом
Около 20:30 часа българско време, в Белия дом би трябвало да стартира дълго чаканата среща сред ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и амер...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР