Общо икономическите загуби от природни и предизвикани от човека бедствия

...
Общо икономическите загуби от природни и предизвикани от човека бедствия
Коментари Харесай

Щетите от бедствия в света за 2017 г. в размер на $306 млрд.

Общо икономическите загуби от естествени и провокирани от индивида бедствия по света през 2017 година са се нараснали с 63% до 306 милиарда $.

Тази информация разкри презастрахователната швейцарска компания Swiss Re, представена от Агенция Франс Прес.

" Съединени американски щати са най-тежко наранени, в това число поради ураганите " Харви ", " Ирма " и " Мария ", които направиха 2017 година втория най-скъпоструващ сезон на ураганите " след 2005 година, разяснява компанията.

Въпреки че финансово цената от бедствията се е покачила през тази година, няма нарастване на броя на починалите хора, се добавя още в проучването.

Като през 2016 година в света повече от 11 000 души са починали или са безследно изчезнали при естествени бедствия през тази година, акцентират от Swiss Re.

Според първичните калкулации застрахованите загуби от естествени и породени от индивида бедствия в света са в размер на 136 милиарда $.

Това е над междинното годишно равнище за последните 10 година и третото най-високо равнище от 1970 година, когато стартира да се записва такава информация, се отбелязва още в изследването на Swiss Re. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР