Общо IKEA разполага с 418 магазина на 49-те си пазара

...
Общо IKEA разполага с 418 магазина на 49-те си пазара
Коментари Харесай

IKEA ще използва само възобновяеми и рециклирани материали до 2030 г.

Общо IKEA разполага с 418 магазина на 49-те си пазара

© Danish Siddiqui Още по тематиката
Lego търси опция на пластмасата

Производителят на играчки с самодейност за по-зелен бизнес до 2030 година
29 юли 2018
Мебели без граница

Севлиевската компания " Паралел " влага 20 млн. лева в разгръщане на производството си
19 юни 2018
IKEA влага 300 000 евро в възобновяване на част от магазина в София

През септември веригата ще пусне мобилно приложение за клиентите си в България
12 юни 2018 Най-голямата верига за мебели в света - шведската IKEA, си е сложила амбициозната цел да употребява единствено възобновими и рециклирани материали за продуктите си до 2030 година Целта е по този метод компанията да понижи въздействието си върху околната среда, оповестява Reuters на фона на все по-тревожните климатични проблеми.

Стратегията

Inter IKEA, притежателят на марката, известна най-много с мебелите си на налична цена, разгласи, че се стреми да ограничи климатичното влияние на всеки от продуктите си с повече от две трети до края на идващото десетилетие. В момента 60% от употребяваните материали са възобновими и 10% от рециклирани, твърди представител на компанията майка.

" Благодарение на нашия размер и обсег имаме опцията да вдъхновим и да дадем опция на повече от един милиард души да живеят по-добре ", съобщи изпълнителният шеф на Inter IKEA- Торбьорн Льоф по случай оповестената тактика за резистентност на компанията до 2030 година " Решени сме да поемем водеща роля, като работим дружно с всеки - от снабдители на първични материали, както и с нашите клиенти и сътрудници ", прибавя той.

Промени за по-екологична среда

В IKEA суровините създават най-големи количества парникови газове и компанията се стреми както да удължи евентуалната устойчивост на продуктите си, по този начин и да се възползва от опцията да ограничи отрицателното си въздействие върху околната среда. Този неин ход е единствено една част от амбициозната тактика на компанията - People and Planet Positive, която планува промени в метода, по който действа бизнесът ѝ. Компанията се стреми да включи правилата на кръговата стопанска система в цялата си верига доставки, написа Climate Action.

Веригата получи премия за принос за околната среда на тазгодишния Световен стопански конгрес поради интензивната си работа за понижаване на въглеродните си излъчвания. Компанията се стреми да реализира преход към чиста сила, а в последния си отчет за устойчивостта си в детайли разказва по какъв начин сега употребява 73% възобновима сила в световния си бизнес.

Какво ще направи компанията

Веригата магазини ще спре да използва нерециклирана пластмаса и ще размени лепилото си с по-екологично. Също по този начин в своите заведения за хранене ще предлага и повече вегетарианска храна, споделя още изпълнителният шеф.

Inter IKEA разгласи и че ще спре да предлага всичките си пластмасови артикули за еднократна приложимост както в заведенията за хранене, по този начин и в магазините си до 2020 година и че обмисля продажбата на домашни слънчеви акумулатори на 29 пазара до 2025 година

Общо IKEA разполага с 418 магазина на 49-те си пазара, в това число и България. Компанията сложи за цел пред магазините от веригата да понижат климатичното влияние на интервенциите си с 80% до 2030 година спрямо 2016 г, като част от Инициативата за научни цели (SBT) - това
е съдействие сред Проекта за премерване на въглерода (CDP), Института за международни запаси (WRI), Световния фонд за природата (WWFN) и Глобалния контракт на Организация на обединените нации.

За образец

Inter IKEA става част от все по-големия лист от международни компании, които се стремят да създадат дейностите си по-екологично съобразни, макар че има съмнения дали задоволително от тях са подхванали дейности, или би трябвало да положат повече старания. Най-големите 250 листнати компании в света са виновни за една трета от всички излъчвания на парникови газове, само че малко са тези от тях, които се целят да спрат това негативно влияние, заключава финансово изследване на Reuters. Ikea ще изкупува назад употребявани мебели в Германия
Ikea стартира да изкупува назад употребявани мебели, като в началото това ще става в пет магазина в Германия. В тях от 1 септември клиентите ще могат да оферират своите ненужни използвани мебели, оповестиха от компанията. Цената може да бъде контрактувана авансово през интернет и по-късно клиентът ще получи ваучер за артикули за контрактуваната сума. От веригата считат, че по този метод ще допринесат за устойчивото ползване. В рамките на самодейността Ikea възнамерява да приема единствено артикули в " съвършено до положително положение ". След това продуктите ще се оферират на пазарите без в допълнение възнаграждение, само че с спомагателен Данък добавена стойност.
Ако етапа на тестване е сполучлива, моделът ще бъде прибавен и в другите магазини на IKEA в страната. Тoй към този момент е въведен в Швейцария и Австрия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР