Общо девет мъже от различни общини на територията на Бургаска

...
Общо девет мъже от различни общини на територията на Бургаска
Коментари Харесай

Задържаха 9 мъже за купуване на гласове в Бургаско

Общо девет мъже от разнообразни общини на територията на Бургаска област са арестувани за пазаруване на гласове вследствие на извършена профилирана полицейска интервенция, оповестиха от ОД на МВР-Бургас.

За два от случаите заяви през вчерашния ден служебният вътрешен министър Бойко Рашков. В бургаския кв. " Победа " са арестувани двама на мъже на 40 и 42 години - лихвари, които обещавали на длъжниците си опрощаване на заеми в подмяна на глас за избрана партия. Иззета е сумата от 11 000 лв.. В карнобатското село Екзарх Антимово е задържан 40-годишен, който предложил пари против глас за избрана партия на 11 юли.

Други шестима мъже от несебърските села Гюльовца и Оризаре са арестувани още веднъж за пазаруване на гласове, като са формирани три бързи производства. При претърсвания на разнообразни адреси в селата са конфискувани описи на лица от разнообразни обитаеми места в Бургаска област, съдържащи персонални данни, копия на интегрална бюлетина с обозначена преференция, копия на персонални карти и други документи свързани с изборния развой.

Иззети са още портативни компютри и мобилни телефони. Разпитани са голям брой очевидци. От един от претърсените адреси в с. Гюльовца е открита и конфискувана сумата от 28 000 лв., както и тетрадка, съдържащи имена с персонални данни. От различен адрес в с. Гюльовца са конфискувани тетрадка с дребни имена на голям брой хора и сумата от 16 540 евро, 1 320 щатски $ и 8100 лв.. Активната полицейска работа по обезвреждане случаи на нарушение на изборното законодателство в Бургаски район продължава.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР