Общо четири училища с четири паралелки в Пловдив са преминали

...
Общо четири училища с четири паралелки в Пловдив са преминали
Коментари Харесай

Ръст на COVID-19: Ученици в Пловдив са на онлайн обучение, най-много заболели са в Габрово

Общо четири учебни заведения с четири паралелки в Пловдив са минали на онлайн образование. Причината е болни възпитаници от COVID-19.

От здравната ревизия споделят, че няма нищо притеснително, не сме в епидемиологична конюнктура.

Пик на ковид се чака през ноември, а на грипа - след декември

Най-голям брой болни възпитаници има в Габрово.

В главно учебно заведение " Ран Босилек " отсъстващите възпитаници към момента са 5%, само че все пак ограниченията са засилени.

" Ученици с температура не се позволяват в образователното заведение и по този метод изолираме всички заболели преди началото на всеки образователен ден ", съобщи здравната сестра в ОУ " Ран Босилек " Ценка Койчева.

Създадената по време на Коронавирус пандемията организация на напредване още веднъж е в действие.

Няма растеж на тежките случаи

" Големите междучасия на учениците са три в цялото учебно заведение. Едните стартират в 8 часа. Другите ни възпитаници стартират в 8:30 часа. Учебните часове за дребните надлежно са с по-кратка дълготрайност, за огромните са повече и по този метод те се разминават ", добави шефът на ОУ " Ран Босилек " Нина Митева.

Най-много са болните от 0 до 4 години и от 5 до 14 години, сочат данните на здравните инспектори. Усложненията обаче са по-често при възрастните.

Според нея първите случаи на грип се чакат през декември

" Увеличава се приемът на заболели. Особено възрастни хора, при такива с съпътстващи болести. Имаме пет заболели от Коронавирус. Има и за жалост съдбовно приключили. Само вчерашния ден две възрастни дами изгубиха борбата с Коронавирус ”, сподели доктор Георги Колев, инфекционист в МБАЛ " Д-р Тота Венкова ". 

Ръст на болните, от Коронавирус и от грип, регистрират и персоналните лекари.

Тази седмица се чака и доставка на дози против новия вид на болестта и за деца над 6 месеца

" Грипът е присъщ за разлика от по-обичайните респираторни инфекции с много по този начин рисково повишение на температурата ", счита доктор Пламен Панов от ДКЦ - Габрово.

Видът зараза се открива най-точно посредством кръвни проучвания. Алтернатива са комбинираните проби за домашна приложимост, споделят лекарите. 

По репортажа работиха Мариана Трифонова и Райна Зайкова. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР