Общо 87 пациенти са се възползвали от бързия коридор, който

...
Общо 87 пациенти са се възползвали от бързия коридор, който
Коментари Харесай

87 души от наводнените райони са преминали през бързия коридор в ИСУЛ

Общо 87 пациенти са се възползвали от бързия кулоар, който УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ " разкри за диагностика и лекуване на потърпевшите от наводнените региони в Северозападна България.

Болничното заведение разясни, че 57 от тях са били хоспитализирани, а останалите са прегледани, изследвани и по-късно освободени за домашно лекуване.

Въпреки че за жителите на първите наранени райони- Берковица и Монтана, помощта на болничното заведение са потърсили и хора от Видин, Враца, Мездра, чиито домове също бяха залети след това от придошлите води. Тези пациенти също са били обслужени с преимущество и им е предоставена нужната здравна грижа.

Сред тях е 88-годишна жена от Видин, която е приета в болница с данни за сериозен кръвоизлив в региона на гастроинтестиналния тракт.

УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ " разгласи, че ще продължи да приема с преимущество и без направление пациенти от всички потърпевши от наводненията общини от Северозападна България , до момента в който обстановката в тях се възстановява.

Приемът подължава да се реализира през Спешно поделение на болничното заведение, като няма да бъдат изисквани посоки за хоспитализация или консултация. За да бъдат обслужени с приоритет, жителите би трябвало да се разпознават, че са непрекъснати поданици на засегнатите региони в Северозападна България.
 Обстановката след наводненията се възстановява, вреди за милиони в Северозапада Обновена
Обстановката след наводненията се възстановява, вреди за милиони в Северозапада

Продължава отстраняването и оценяването на вредите след бедствието
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР