Общо 8160 лв. е сумата, събрана само за една вечер

...
Общо 8160 лв. е сумата, събрана само за една вечер
Коментари Харесай

Благотворителен концерт събра над 8 000 лв. в подкрепа изграждането на фотоволтаична инсталация на хижа „Плевен“

Общо 8160 лева е сумата, събрана единствено за една вечер от извършения в Плевен благотворителен концерт, проведен в поддръжка на идеята създаване на фотоволтаична апаратура на хижа „ Плевен “.

Организатор на благотворителна вечер под мотото „ Пролет в планината “ в зала „ Катя Попова “, бяха Фондация „ Обществен фонд за хижа Плевен ”, Сдружение и Общински комитет „ Васил Левски “ - Плевен, Туристическо сдружение „ Кайлъшка котловина “ - Плевен, с поддръжката на Община Плевен.



В концертната стратегия безплатно се включиха Общински хор „ Гена Димитрова ” с диригент Анелия Дечева и Общинският духов оркестър с диригент Пламен Марков. В залата прозвучаха осъществявания на известни евъргрийни, типичен и фолклорни обработки, а аплодисментите на публиката не стихваха след всяко осъществяване.



Специални благодарности към всички донори – аудитория, музиканти, уредници и другари на хижа „ Плевен “, от сцената насочи доцент доктор Венцислав Росманов – ръководител на Търговско дружество „ Кайлъшка котловина “, Плевен. Той благодари особено на Надя Генова от Търговско дружество „ Кайлъшка котловина “ и доктор Галина Цветкова от Сдружение и Общински Комитет „ Васил Левски “, които са в основата на организацията на концертната вечер.



Средства за създаване на ФВИ на хижа „ Плевен “ се набират и по дарителска сметка на Фондация „ Обществен фонд за хижа Плевен “ № BG88FINV91501016907742. До момента събраната обща сума по сметката, дружно с постъпилите средства от дарителските куверти, е близо 23000 лева За построяването на фотоволтаична апаратура са нужни към 30000 лева



Хижа „ Плевен “ е най-голямата високопланинска хижа в Стара планина. Намира се в местността Бъзов дял, в северното подножие на първенеца на Стара планина. Състои се от две постройки – дребна и огромна хижа, като общият потенциал на легловата база е над 100 места. На разположение на туристите са туристическа трапезария, бар, ресторант, както и читалня с богата библиотека, разнообразна литература и роял. Почти целият комплекс е неотдавна реновиран и е идеално място както за летен, по този начин и за зимен туризъм. Местността съчетава едни от най-красивите естествени дадености на Балкана и е съвършен първоначален пункт както за връх Ботев, пещера Водните дупки, по този начин и за голям брой планински дестинации, подобаващи за къси разходки и по-продължителни походи. Хижата се стопанисва от Търговско дружество „ Кайлъшка котловина “ - Плевен.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР