Общо 7331 души са били евакуирани от украински градове по

...
Общо 7331 души са били евакуирани от украински градове по
Коментари Харесай

През вчерашния ден са били евакуирани 7331 души от Украйна

Общо 7331 души са били евакуирани от украински градове по филантропични коридори през вчерашния ден, заяви украинският вицепремиер Ирина Верешчук, над два пъти повече спрямо предходния ден, когато съумяха да избягат 3343 души, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3265
Според Верешчук, която изнесе данните в онлайн обява, 2800 души са напуснали обсадения град Мариупол с персонален превоз.

В Германия кацна първата група от 134 от общо 2500 украински бежанци, които тя даде обещание да одобри от Молдова. Прехвърлянето ще става с въздушен мост. Правителството на Молдова, една от най-бедните и най-малките страни в Европа, прикани за помощ в оправянето с потока от стотици хиляди идващи украински бежанци.

При посещаване в Кишинев преди две седмици немският външен министър Аналена Бербок се ангажира с приемането на прочут брой бежанци. Вчера тя отиде на летището във Франкфурт, където посрещна първата група от тях.

Намираме се в обстановка, при която към днешна дата към този момент 4 милиона души са избягали от Украйна и би трябвало да имаме поради, че този брой може да доближи до 8 и 10 млн. Нито една от прилежащите страни не може да се оправи с това сама, сподели Бербок, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ и други страни се причисляват към Германия в превозването на бежанци със самолети от Молдова.

Към момента имаме уверения за банкет на 14 000 души в цяла Европа, добави тя.

Германия към този момент е отчела към 250 000 украински бежанци, заяви канцлерът Олаф Шолц.

Съседните страни на Украйна не могат да се оправят сами. Те се нуждаят от нашата поддръжка и на първо място се нуждаят от европейска поддръжка, виждаме, че този въздушен мост работи, уточни немският вътрешен министър Нанси Фезер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР