Общо 72 пожара са регистрирани в горите на Североизточна България

...
Общо 72 пожара са регистрирани в горите на Североизточна България
Коментари Харесай

72 пожара са регистрирани в горите на Североизточна България през 2022 г.


Общо 72 пожара са регистрирани в горите на Североизточна България през 2022 година. Засегната е повърхност от 3930 декара, от които 3722 декара са широколистни и иглолистни гори, а останалите са шубраци и смесени гори. Това оповестиха от пресцентъра на Североизточното държавно дружество (СИДП), осведоми Българска телеграфна агенция.

Низовите пожари, при които гората има късмет да се възвърне, са обгорили 3913 декара, а върховите - 17 декара. При тях са унищожени окончателно всички дървета. 

Най- доста пожари през предходната година са зародили на територията на Държавното горско стопанство във Варна – 20. В Държавното горско стопанство в Генерал Тошево пожарите са били 16, а в Държавното ловно стопанство в Балчик – шест. 

В преодоляването на огнената буря са взели участие 520 горски чиновници от Североизтока със 175 автомобила на стопанствата. 

Както Българска телеграфна агенция заяви, екипите на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Шумен са ликвидирали 959 пожара през 2022 година, при 657 през миналата година. Увеличението на пожарите с 46 % се дължи на забележителното засушаване, вследствие на високите температури и неналичието на превалявания. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР