Общо 70 хиляди лева са дарени за близо три седмици

...
Общо 70 хиляди лева са дарени за близо три седмици
Коментари Харесай

Вярващи събраха 70 бона дарения за църква в Сливен

Общо 70 хиляди лв. са дарени за близо три седмици за изографисването на новостроящия се храм " Св. Петка " в Сливен. Това заяви за Българска телеграфна агенция отец Йоан Петров, предстоятел на църквата. Очаква се иконописците да стартират работа през месец май.

" В Сливен има доста хора с жива религия в Бога, написа в профила си в обществената мрежа свещеникът. Християни, които копнеят за водене на един естествен нравствен живот в тези ненормални времена. Сърдечно благодарим за голямата поддръжка, обвързвана с довършителните строителни действия на храма, както и за неговото благоукрасяване. Това е едно голямо доверие, което ни прави още по-внимателни и още по-отговорни. " Той акцентира, че църковното настоятелство е решило да организира мониторинг на събраните средства и бистрота при разходването им.

Както Българска телеграфна агенция заяви оборудването на храма, в това число иконостас, икони, покъщнина, камбана, както и механизмът за автоматизирано пердашене, са поръчани в Украйна. Трябвало е да бъдат доставени през януари, т.г., само че военният спор е причина за забавянето им.

Освен изографисването, има довършителни действия по църквата, които ще приключат в границите на месец, само че е належащо уместно време за тях. Тези действия са обезпечени, сподели отец Йоан.

" Св. Петка " ще бъде първият храм с сходен мащаб, който се строи в Сливен след повече от 120 години. Първата копка бе направена през 2008 година Мястото е наоколо до така наречен нови сливенски квартали, където няма православен храм. За построяването на новата черква неведнъж бяха инициирани дарителски акции, в които се включиха с пари, непринуден труд и материали компании, общински съветници, жители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР