Общо 6 193 021 лв. ще бъдат вложени в обновяване

...
Общо 6 193 021 лв. ще бъдат вложени в обновяване
Коментари Харесай

Община Добрич заделя рекорден за последните 30 години бюджет за обновяване на училища

Общо 6 193 021 лева ще бъдат вложени в възобновяване на Природо-математическата гимназия „ Иван Вазов “, Езикова гимназия „ Гео Милев “, детска градина „ Зорница “ в жк „ Строител “ в Добрич, както и най-голямото главно учебно заведение в града – ОУ „ Христо Ботев “. Средствата са обезпечени по план „ Реконструкция и възобновяване на просветителната инфраструктура в Добрич – 1 “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.
По думите на кмета Йордан Йорданов през последните 30 години не са влагани толкоз доста средства за просветителната сфера. Ще бъдат актуализирани постройките, дворовете, оградите на образователните заведения и през септември те ще посрещнат възпитаниците си в нова конюнктура. Той увери, че няма да се вършат взаимни отстъпки с качеството и материалите .
Ремонтните действия в двете елитни гимназии ще стартират на 6 февруари , посочи зам.-кметът по филантропични действия доктор Емилия Баева. Учебният развой за част от учениците в езикова гимназия ще бъдат в прилежащото учебно заведение „ Стефан Караджа “ до привършване на ремонтите. Дейностите в математическа гимназия ще стартират от западното крило и сутерена. В детската градина ремонтът започва на 2 февруари и за пет дни малчуганите ще бъдат преместени в друга детска градина в квартал „ Балик “. Заради обжалвана на публичната поръчка за учебно заведение „ Христо Ботев “ е оповестена нова процедура и офертите ще бъдат отворени на 5 февруари. Най-активно ще се работи през лятната почивка.
Ръководителят на плана Добринка Михова уточни, че след привършване на ремонтите ще бъде усъвършенствана енергийната успеваемост в постройките, ще се понижат разноските за поддръжката им. общо 2388 възпитаници и деца посещават четирите образователни заведения, в които ще се извърши ремонтът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР