Общо 57 души, които са били свързани с бившата Държавна

...
Общо 57 души, които са били свързани с бившата Държавна
Коментари Харесай

57 кандидати за депутати са били агенти на ДС

Общо 57 души, които са били свързани с някогашната Държавна сигурност (ДС) или комунистическото военно разузнаване, са претенденти за народни представители за изборите на 14 ноември. Номинираните, работили за репресивния уред, са в листите на общо 18 партии и обединения, с, оповестена през днешния ден. 

Сред тестваните 2065 претенденти с най-вече принадлежащи към службите са тези на Българска социалистическа партия – общо 18. Сред тях са някогашните депутати Таско Ерменков, Румен Гечев, на Велизар Енчев и Валентин Заяков.

По петима претенденти са от Движение за права и свободи, коалиция " Патриотичен фронт " и партията " Русофили за възобновление на отечеството ". Сред по-известните лица на Движение за права и свободи е Рамадан Аталай.

ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната ", " Атака ", ВМРО-БНД и " Воля " имат по трима някогашни сътрудници в листите си . От партията на някогашните ръководещи това са Георги Вдовичин, Иван Койнарски и Стефан Дедев.

Останалите партии, които съгласно социологическите изследвания имат късмет да влязат в идващия парламент, в които има някогашни фрагменти на Държавна сигурност, са " ИТН " (ИТН) и " Възраждане ". Те имат по двама претенденти. Тези в Има Такъв Народ са Иван Хиновски, който беше ръководител на комисията по енергетика и климат в предходния парламент, както и Николай Радулов.

В листите на " Демократична България ", която също ще има свои депутати, няма нито един претендент, който да е бил в някогашните структури на Държавна сигурност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР