Общо 402 деца са посетили детските градини на територията на

...
Общо 402 деца са посетили детските градини на територията на
Коментари Харесай

Над 400 деца са постъпили в детските градини на Асеновград в първия ден

Общо 402 деца са посетили детските градини на територията на Асеновград в първия ден от приема, след разхлабване на ограничаващите ограничения, наложени поради разпространяването на COVID-19. Малчуганите са били разпределени в 53 групи. Във филиалите по обитаемоте места в общината пък на детска градина са били пуснати 38 деца, които са били разграничени в 7 групи. 6 ясли в града са приели 63 дребни асеновградчани в първия ден от приема.
Най-много деца са посетили ДГ " Никола Вапцаров " в Асеновград - общо 52. А минимум са били посетителите в ДГ " Щастливо детство " - Тополово - 18 на брой, разпределени в 3 групи. Най-пълна е била яслата към ДГ " Зорница " - Запад - там в първия ден са признати 21 деца. А минимум малчугани е имало в яслените групи към ДГ " Бако Динчо " и ДГ " Зорница " - по 8. Във филиалите на детските гради в асеновградските села групите през вчерашния ден са били формирани от сред 3 и 9 деца.
От общината оповестяват, че първият ден на банкет е минал умерено, без напрежение и с схващане, от страна на родителите. Децата са одобрявани, след премерване на температурата. Родители не са допускани в постройката, а връхните облекла на малчуганите са били събличани още на входа на детското заведение. Служителите употребяват персонални защитни средства - шлемове, ръкавици, маски. Помещенията се дезинфекцират 4 пъти на ден, а играчките - два пъти. При взимане от детската градина или ясла родителите също не се позволяват вътре в постройката на заведението. Температура на децата се мери при първичното посещаване. След това, обвързване на родителите е да я премерят заран и в случай че цената надвишава 37,3 градуса, то не би трябвало да постъпва в детската градина .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР