Общо 40 на брой са към настоящия момент са общопрактикуващите

...
Общо 40 на брой са към настоящия момент са общопрактикуващите
Коментари Харесай

Практиките на двама лекари в Асеновград може да бъдат закрити

Общо 40 на брой са към сегашния миг са общопрактикуващите лекари в община Асеновград, които са титуляри на лечебница за самостоятелна процедура за първична здравна помощ. От тях трима са без добита компетентност - лекар Христина Мандалиева-Пъжева (МБАЛ-Асеновград), лекар Никола Димитров (квартал " Долни Воден " ) и лекар Атанас Джамбазов (селата Избеглии и Конуш) . Справката бе направена във връзка желанието за прекратяване активността на медици, които не имат изискваната компетентност. Това следва да се случи с дата 03.06.19 година, когато изтича 5-годишното удължение на периода за придобиване на такава.
За Асеновград и тримата упоменати общопрактикуващи лекари са зачислени за компетентност по обща медицина. Доктор Джамбазов е завършил образованието си и му следва явяване на държавен изпит за компетентност през месец май тази година. Доктор Пъжева и лекар Димитров няма да могат да приключат в границите на законоустановения период, за което е известено Министерството на здравеопазването и ръководителя на управителния съвет на Българския лекарски съюз.
Съгласно настоящото сега законодателство, от 01.04.19 година, регистрацията и заличаването на такава на лечебните заведения за отвън болнична помощ се прави от изпълнителния шеф на Изпълнителна организация " медицински контрол ". По непотвърдена информация, съществува вид, в който практиките на лекарите без компетентност ще бъдат прикрепени към свои сътрудници и по този начин ще продължат да действат и да обслужват пациентите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР