Общо 4 шампионски титли, 3 сребърни медала и 6 бронзови

...
Общо 4 шампионски титли, 3 сребърни медала и 6 бронзови
Коментари Харесай

Каратистите ни предизвикаха фурор в Полша


Общо 4 шампионски трофеи, 3 сребърни медала и 6 бронзови завоюваха каратистите на Българската карате киокушин федерация (БККФ) от Европейското състезание по киокушин на KWF в Полша.

То се организира на 13 и 14 октомври, като през първия ден от шампионата – в петък, на татамито се изправиха бойци в категорията младежи и девойки.

Петък 13-ти се оказа късметлийски ден и донесе първите три европейски трофеи за БККФ – Мариела Любенова, Никола Кючуков и Иван Попов завоюваха златни медали в категорията за младежи и девойки. Сребро завоюваха Пламена Якимова и Васил Димитров, а бронзови медали сграбчиха Валерия Лозанова, Лъчезар Палачоров и Александър Алексиев.

Каратеките на БККФ продължиха да жънат триумфи и през втория ден от шампионата на KWF. Любомира Николова стана Европейска шамионка при дамите, а Кристиян Станков – вицешампион при мъжете. Кристиян Дойчев, Ангел Вецов и Павел Качамаков завоюваха бронзови медали.

Титлите на Любомира Николова и на Кристиян Станков са огромни достижения за тях, тъй като това са първите им участия в интернационално състезание в по-голямата възрастова категория за дами и мъже. За по-малко от година Любомира реализира три доста съществени трофеи. По-рано през годината тя стана Европейска шампионка за девойки старша възраст на състезание на KWU в Берлин и Световна шампионка за девойки през декември (KWU). През март Кристиян Станков пък стана Европейски първенец за юноши старша възраст на състезание на KWU, а в този момент напълно малко не му доближи да бъде още веднъж на върха.

Треньорите на тимовете правят оценка представянето на тимовете като чудесно. Делегацията на БККФ в Полша беше отпред с шихан Христо Трайков - вицепрезидент на KWF (Kyokushin World Federation). Сенсей Захари Дамянов - международен първенец в безспорна категория беше треньор на тима на мъжете и дамите, а сенсей Христо Христов - помощник-треньор. Отборът на младежите и девойките беше с треньори сенсей Живко Андреев и сенсей Милуш Драганов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР