Общо 339 работодатели от област Русе са се възползвали до

...
Общо 339 работодатели от област Русе са се възползвали до
Коментари Харесай

В Русенско 339 работодатели са използвали мярката 60/40

Общо 339 работодатели от област Русе са се възползвали до края на юни от мярката "60/40 ", която беше въведена с разпореждане на Министерския съвет от 24 март тази година за възобновяване на трудовия пазар и намаляване на последствията от рецесията поради ковид, оповестиха от Българска телеграфна агенция. Така тези компании са съхранили 7886 работни места в региона към крайдунавския град.

През шестия месец на тази година 1263 индивида са били наети на работа. В съпоставяне с юни 2019-а се регистрира забележителен растеж на почналите работа - със 719 души повече.
По експертна оценка на старите си работни места отпреди рецесията от COVID-19 са се върнали над една трета от безработните, прецизират от дирекция "Регионална работа по заетостта ".
Най-много наети има в областта на преработващата индустрия - 44.9 на 100. В търговията, ремонт на коли и мотоциклети са малко над една трета, в държавното ръководство - 21.5%, в селското, горското и рибното стопанство - 13.1%, а в просвета, спорт и развлечения - 13.1 на 100.
Общият брой на безработните в региона в края на юни е 8989 като по отношение на същия месец година по-рано нарастването е с 3570 индивида.

Община Русе е най-голямата измежду осемте общини на област Русе, което съставлява 18.79% от територията на региона. В региона живеят към 235 252 индивида.

Крайдунавският град има добре завършена централна зона, пояс от жилищни квартали и две промишлени зони - Източна и Западна, където е съсредоточена по-голямата част от промишлеността на Русе.

Сред огромните компании в региона на "Монтюпе " ЕООД и "Витте Аутомотив България " ЕООД за производдтво на компанинети за коли, "Каолин " ЕАД, "Дунарит " АД, "Еконт Експрес " ООД и други.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР