Общо 3 416 098 избиратели бяха регистрирани за вота извън

...
Общо 3 416 098 избиратели бяха регистрирани за вота извън
Коментари Харесай

Почти 1.7 млн. са гласувалите в дипломатическите представителства на Турция

Общо 3 416 098 гласоподаватели бяха регистрирани за вота отвън Турция, като за тях бяха разкрити секции в турски представителства на 156 места в 73 страни. Гласуването там завърши на 9 май.

Три самолета на Турските авиолинии, пренасящи бюлетините от чужбина, са кацнали рано през днешния ден на летище Есенбога в турската столица. След приземяването на самолетите запечатаните чували бяха натоварени на камиони, които отпътуваха към конгресен център в Анкара, където сигурността им ще бъде поверена на председателството на изборната комисия за гласоподаване в чужбина.

Общо 1 691 531 са гласувалите в дипломатическите представителства зад граница на президентските и парламентарни избори в Турция, сочат формалните данни на Висшата изборна комисия. Гласуването там стартира на 27 април. Турските гласоподаватели към момента могат да гласоподават на граничните пунктове, където вотът ще продължи до края на изборния ден - 17 ч. на 14 май.

Преброяването на бюлетините от чужбина ще стартира по едно и също време с преброяването на гласовете от Турция след приключването на гласуването тази неделя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР