Oбщо 292 са скривалищата и противорадиационни укрития, които са в

...
Oбщо 292 са скривалищата и противорадиационни укрития, които са в
Коментари Харесай

Гл. комисар Николай Николов: На две седмици ще се актуализира регистърът на бомбоубежищата

Oбщо 292 са скривалищата и противорадиационни укрития, които са в положително и приемливо положение сега, оповестиха от дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", представени от Българска национална телевизия. Директорът на службата основен комисар Николай Николов демонстрира един от обектите. Въпросният обект 305 съставлява опция за скривалище и обезпечава отбраната на хората при биологическа, химическа, радиационна повреда - най-високата степен на отбрана.

В момента текат интензивни инспекции и напътствията са да се усилва това число от 292 укрития. Веднъж на две седмици ще се прави актуализация на регистъра.

Главен комисар Николов посочи, че след 60-те години насам, всяка постройка, изключително панелните, имат за всеки вход скривалище. Това са хиляди укрития, които могат да бъдат употребявани от жителите. Николов предложи на притежателите на постройките да почистят входовете на укритията.

" В нашите градове всеки един партер, под земята етаж може да бъде употребен за такива цели ", сподели той.

734 са сходните обекти в цялата страна - те са разграничени като благосъстоятелност на три - държавна, частна и общинска.
Вчера от пожарната разгласиха лист на груповите средства за отбрана - скривалища и противорадиационни укрития, които са в положително и приемливо положение. Предоставена бе и информация за тяхното местоположение.
Преди седмица стана ясно, че всички те ще бъдат включени в електронен указател. Разработва се и ново мобилно приложение за сигнализиране за разнообразни типове рискове, като пътнотранспортни катастрофи или наводнения.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР