Общо 21 детски градини се строят в момента на територията

...
Общо 21 детски градини се строят в момента на територията
Коментари Харесай

21 детски градини се строят в София

Общо 21 детски градини се строят сега на територията на Столичната община. 15 от тях би трябвало да са подготвени до края на годината и да одобряват деца.

Това разгласи кметът Йорданка Фандъкова, която ревизира строителството на нова детска градина в кв. " Горна баня " дружно с кмета на регион " Овча купел " Ангел Стефанов.
 Българска телеграфна агенция
Детската градина в кв. " Горна баня " е с един от най-хубавите планове , който беше изработен под управлението на основния проектант на София Здравко Здравков, сподели столичният кмет. Градината е доста красива, само че за жалост строителството й извънредно доста се забави.

" Това е една от първите градини, чието създаване започнахме по новата стратегия за строителство на детски градини. Много от другите градини към този момент са издигнати , само че не и тази ", сподели Фандъкова.

" Изпълнителят дава обещание, че ще бъде подготвена до края на август, само че съм уверена, че това не може да се случи ", разяснява кметът. По думите й повода е прекъсването на строителството за близо година поради инфлацията и покачването на цените на материалите.
 Българска телеграфна агенция
" Този мандат беше белязан от ужасяващи рецесии - Коронавирус пандемията, инфлацията, разправиите с реализатори във връзка потребността от индексации, сподели Фандъкова и изрази вяра до края на годината детската градина да бъде подготвена. През това лято би трябвало да бъдат построени и улиците към детската градина. Те към този момент са проектирани и имат определени реализатори ", осведоми тя.
 Българска телеграфна агенция
За да бъде подготвена детската градина в " Горна баня " следва довършването на мокрите пространства, полагането на настилки, слагане на  осветителни тела, тавани и отвесна планировка. Оборудването е създадено и следва да бъде доставено, заяви кметът на регион " Овча купел " Ангел Стефанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР