Общо 203 специализирани операции са проведени срещу притежание и разпространение

...
Общо 203 специализирани операции са проведени срещу притежание и разпространение
Коментари Харесай

Марихуана за 1 милион лева е хваната за година в Пловдивско, разбиха канал за трафик на хероин

Общо 203 профилирани интервенции са извършени против владеене и разпространяване на опиати, а 125 са арестуваните лица с повдигнато обвиняване за разпространяване на дрога в Пловдивско за година. 93 са формираните  досъдебни производства, докладвани на Окръжна прокуратура.
Прочетете още
Наред с десетките акции против дребни дилъри, две от тях бележат 2022 година със съществено количество хваната дрога. Първата  извършена такава спецоперация бе зрелищна. ГДБОП бе разрушил канал за трафик на хероин, а задържаният дилър се е опитал да придвижи близо 51 кг от опиата. Така на 13-ти март служителите на реда пресрещнали автомобила на турчина Сюлейман Сейхан, а по-късно го бяха проснали на земята с белезници, като страничното стъкло откъм водача беше счупено, а следите бяха оставени по булеварда, намиращ се в центъра на града.

При инспекцията на багажника на лекия автомобил с марка „ Ауди “, който е управлявал, бяха открити и конфискувани два сака, в които имало 102 пакета от опиата. Това се равнява на рекордно количество заловен хероин за Пловдив от години насам.

Данни, предоставени до  TrafficNews  за интервала от 1-ви януари 2022 година до края на годината  демонстрират, че криминалистите са иззели общо 100кг марихуана, равняваща се на стойност от 1милион лв.. Половината от общото количество- 50 кг., е било арестувано след втора огромна акция на пловдвиска територия, извършена взаимно през месец юли от ДАНС и Криминална полиция.

Безспорно желаните наркотични субстанции са синтактичните канабиноиди, същите които съставляват прахуляк или паста, от които се изготвя по този начин познатият " Бонзай ". През 2022 година пловдивската полиция е задържала общото количество от 2 кг паста и прахуляк, като по думите на крииналисти от тези килограми може да се създаде огромно количество " Бонзай ".

Задържаният кокаин на територията на ОДМВР-Пловдив за 2022 година е 1кг на стойност 100 хиляди лв.. Общо 4 кг амфетамин, 395 грама метамфетамин, 10 грама хашиш, както и 286 броя растения от рода на конопа са били хванати от криминалистите, преди тяхното разпространяване.

Припомняме, че в края на годината  бе разпоредена  акция „ Бяло ”, която целеше ограничението на всеобщото разпространение на наркотични вещества в страната. За региона на Окръжна прокуратура – Пловдив общо 22 лица бяха привлечени като обвинени.

По време на акцията бе открит и  17-годишен възпитаник от учебно заведение в  Пловдив, в чиято раница са били открити таблетки, за които се е предполагало, че са екстази. 

Снимки: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР