Общо 2,2 милиона реклами за Фейсбук (Facebook) и Инстаграм (Instagram)

...
Общо 2,2 милиона реклами за Фейсбук (Facebook) и Инстаграм (Instagram)
Коментари Харесай

Общо 2,2 милиона реклами за Фейсбук и Инстаграм са отказани преди президентските избори в САЩ

Общо 2,2 милиона реклами за Facebook (Facebook) и Инстаграм (Instagram) са отказани, както и 120 000 поста са били изтеглени преди президентските избори в Съединени американски щати поради опити за възпрепятстване на присъединяване във вота. Това съобщи в изявление за френския в. " Журнал дю диманш " вицепрезидентът на Facebook Ник Клег, представен от Франс прес.

Освен това са изпратени предизвестия за 150 милиона подправени вести, тествани от самостоятелни медии, измежду които и Агенция Франс Прес, добави Клег.

От месеци Facebook поставя от ден на ден старания да не се повторят произшествия като през 2016 година, когато мрежата беше употребена от Русия за огромно манипулиране на гласоподаватели на президентските избори в Съединени американски щати и на референдума за Брекзит във Англия, показва Българска телеграфна агенция.

" Трийсет и пет хиляди сътрудници се занимават със сигурността на нашите платформи и оказват помощ за изборите. За инспекцията на информациите сме открили партньорства със 70 профилирани медии, пет от които във Франция ", показва в изявлението Ник Клег, който е някогашен английски вицепремиер. По думите му Facebook разполага с устройства за изкуствен интелект, които са разрешили премахването на милиарди изявления и подправени профили още преди да са били получени сигнали от консуматори. Освен това мрежата съхранява всички реклами и информацията за тяхното финансиране и подателя им в продължение на седем години, с цел да се подсигурява прозрачността.

Вицепрезидентът на компанията акцентира, че през 2016 година Facebook не е открил, нито премахнал даже една задгранична мрежа, намесваща се в изборите. Между март и септември същата година са отстранени 30 злонамерени мрежи по света, някои от които ориентирани против Съединени американски щати.

В началото на октомври Facebook изтегли над 300 профила и страници, дейни във Facebook и в Инстаграм. При това е била открита връзка с маркетинговата компания Рали Фордж (Rally Forge), която работи за Търнинг пойнт Ю Ес Ей (Turning Point USA) - организация, чиято цел е да активизира студентите в поддръжка на Доналд Тръмп, по-специално в Съединени американски щати, където конкуренцията ще бъде изключително оспорвана.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР