Общо 1961 шахматисти от 67 клуба са картотекирани през януари

...
Общо 1961 шахматисти от 67 клуба са картотекирани през януари
Коментари Харесай

„БФШ 2022“: 67 клуба с 1961 шахматисти са регистрирани в лицензираната федерация

Общо 1961 шахматисти от 67 клуба са картотекирани през януари в „ Българска федерация по шахмат 2022 “ - единствената лицензирана от Министерството на младежта и спорта у нас. Това е растеж от над 70% спрямо миналата година, а в интервала 2018 – 2022 година броят на записаните състезатели не е надвишавал по към 800 годишно. Сред картотекираните състезатели е сребърната медалистка от Световната купа в Баку Нургюл Салимова - клуб „ Бургас 64 “. През април тя ще взе участие в Турнира на претендетките в Торонто - Канада, на който ще бъде избрана състезателката, която ще оспорва международната купа на Дзю Уъндзюн от Китай.

Срокът за картотекиране на клубове и състезатели е до края на март 2024 година „ БФШ 2022 “ единствена има право да провежда надпреварите от държавния календар. Още при започване на тази година се организират доста разнообразни шампионати, радващи се на огромен интерес и повсеместност. Очаква се федерацията да получи и финансиране от Министерството на младежта и спорта.

„ Българска федерация по шахмат 2022 “ ще продължи да поставя старания да възвърне българския шахмат от хаоса, в който бе вкаран от персоналните упоритости на група лица. За този един месец отчитаме, че имаме най-важното – поддръжката и доверието на клубовете. И най-верен знак за това е огромният брой на картотекираните клубове и шахматисти. Това ни задължава да работим с още по-голяма сила, тъй като демонстрира недвусмислено, че идеята е обща “, разяснява новоизбраният ръководител на федерацията доцент Венета Петкова.

„ Справедливост, обич към шахмата, единение – тези правила ни водят в активността ни и ни дават мощ и сила да преодоляваме трудностите, продължавайки да работим в полза на шахматната общественост у нас. Убедени сме, че ни чакат доста триумфи за обичания ни спорт. Нека способстваме за тях дружно! Вярата в утрешния ден може да бъде превърната в триумфи единствено с нашите обединени старания и с доста труд! “, добави още доцент Петкова.

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР