Общо 14 569 лв. е сумата, с която варненци подкрепиха

...
Общо 14 569 лв. е сумата, с която варненци подкрепиха
Коментари Харесай

Варненци дариха над 14 000 лв. за реализирането на четири каузи

Общо 14 569 лева е сумата, с която варненци поддържаха реализирането на четири дела за по-доброто бъдеще на Варна. Даренията бяха набрани по време на седмото издание на Дарителски кръг за Варна, което се организира на 13 декември от 18.00 часа в Арт салона на радио Варна. Организатор на самодейността е Обществен дарителски фонд за Варна.
" Дарителският кръг е място, което основава опция за пряк контакт сред организациите, които търсят поддръжка и донорите. Дарителите са заинтригувани, тъй като се срещат лице в лице с хората, които желаят да осъществят значими за града ни дела и имат опция сами да изберат коя идея да поддържат, споделя госпожа Мария Чанкова, Председател на Обществен дарителски фонд за Варна ".
Четирите плана, които бяха показани пред донорите са определени след конкурсна процедура. Всяко подаяние на варненци се усили в съответствие 60:40 от Фондация Работилница за цивилен инициативи-София. Дарителската сесия беше водена от Моника Писанкънева, Мениджър Развитие на Филантропията към ФРГИ.

Каузите, които получиха поддръжката на донорите са:

ДОБРОВОЛЦИ ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ СКАУТСКИ ЦЕНТЪР
Организация на българските скаути
Бяха обезпечени средства за храна за доброволците, които през летния сезон ще оказват помощ безплатно за възобновяване на първия в България скаутски център. След възобновяване на центъра в него ще могат да се образоват над 180 младежи през летния сезон.

" ВАРНА В КАДРИ И РИМИ "
Сдружение за обществено-полезна активност Женска Либерална Мрежа
Проектната концепция е новаторска от гл.т. на използване на различни способи за образование и благоприятни условия за другарство на младежи с интелектуални усложнения с изявени създатели.Чрез синтез на изразните средства на две изкуства -фотография и лирика ще се осъществят взаимни действия с одобрени фотографи и поети. Ще се организира учебен модул "Фотография и логика на психиката ", който ще завърши с галерия от снимки на лицата с увреждания, показана по изобретателен метод

" СЕДЕМ ДНИ В ЗЕЛЕНО "
Фондация " Владиславово "
Това е самодейност, която ще даде късмет на децата от обществено уязвими групи за едно друго прекарване, каквото в фамилията и в учебно заведение не могат да получат. Те ще прекарат една седмица измежду природата по особено създадена стратегия, включваща ролеви игри, работа в екип, екологично образование и насочване измежду природата.

ПРОФИЛАКТИЧНА ПРОГРАМА ЗА БЪДЕЩИ МАЙКИ ОТ УЯЗВИМИ ГРУПИ
Фондация Обществен дарителски фонд за Варна
Програмата ще разреши осъществяване на скрининг и предварителна защита на тежки последици при раждане на родилки, живеещи в тежки битови условия и закупуване на апарат- Фетален екран, който след самодейността ще бъде възложен на Специализирана болница по акушерство и генекология " Проф.д-р Д.Стаматов - Варна.

Дарителски кръг за Варна се организира в границите на националната седмица на Дарителските кръгове в България, която се осъществя в градовете Сливен, Бургас, Стара Загора, Ямбол, Габрово и Русе.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР