Общо 120 лиценза за данъчни складове са издадени от „Агенция

...
Общо 120 лиценза за данъчни складове са издадени от „Агенция
Коментари Харесай

Прохождането в бизнеса с данъчните складове струва 20-30 млн. лева

Общо 120 лиценза за данъчни хранилища са издадени от „ Агенция Митници”. Не всички обаче работят, има и такива, които са на равнище лиценз.

Затова ще се спрем единствено на основните играчи.

„ Лукойл Нефтохим Бургас” има три данъчни склада – завода в Бургас и нефтен терминал „ Росенец”, както и продуктопровода от Бургас до Ихтиман.
„ Лукойл България” разполага с три склада – продуктопровод от „ Лукойл Нефтохим” до петролна база „ Илиянци” и обвързваните с нея Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман. Компанията има още един склад в Аспарухово и един в Русе.
„ Лукойл” употребява чартърен и външни бази – да вземем за пример в Благоевград и Плевен, както и „ Варна сторидж”, която е на Петрол.
„ Инса ойл”, която държи голямата част от вноса на горива у нас, има три данъчни склада – Раковски, Белозем, Русе. Дружеството е благосъстоятелност на Георги Самуилов, по прочут като Жоро Инсата.
Държавният запас , към който ще се завърти цялото държавно присъединяване на пазара за горива, има две бази – в Сливен (свързана с продуктопровода) и в Поликраище.
„ Петрол” и „ Нафтекс” имат хранилища – „ Варна сторидж”, „ Нафтекс Русе”, „ Нафтекс” в Пловдив, „ Нафтекс Каспичан”. „ Петрол”, благосъстоятелност на Гриша Ганчев имаше база и в Плевен, само че я продаде на Веселин Марешки, който държи дребната варига от бензиностанции „ ВМ”.
„ Сакса” има данъчен склад в Курило, и в свободна безмитна зона Русе, която към този момент е под шапката на Министерство на стопанската система.
„ ДМВ” има базо във Враца, само че не работи (може елементарно да се вземе от запаса и да се ремонтира)
„ ОМВ” имат база в Илиянци, тя обаче не е данъчен склад.
„ Зара Е” , която е благосъстоятелност на Живодар Терзиев, сменил Валентин Златев като ръководител на БПГА.има склад в Стара Загора

Един междинен склад в градска среда коства към 15-20 млн. лева: по 5 млн. лева за градеж, за резервоари, за разходомери и за инфраструктура. Голямата въпросителна е цената на земята.

Има обаче и доста по-скъпи уреди, да вземем за пример базата в Илиянци, която коства към 100 милиона лв..

Така че, с цел да влезеш в бизнеса, е належащо да разполагаш със средства за "средна " инвестиция най-малко в размер на 20-30 млн. лв..

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР