Общо 12 сгради на територията на Тютюневия град ще бъдат

...
Общо 12 сгради на територията на Тютюневия град ще бъдат
Коментари Харесай

Минеков: Законът задължава кмета Здравко Димитров да пази недвижимото културно наследство

Общо 12 здания на територията на Тютюневия град ще бъдат под протекция, сподели министър Велислав Минеков довечера наоколо до бутнатия склад на бул. " Христо Ботев " 51. По-рано денем той прикани обществеността под тепетата да се събере, с цел да спре разрухата в региона. На нея обаче се отзоваха малко на брой жители, доста публицисти и представители на политически обединения.
Прочетете още
" Кметът на Пловдив има директен ангажимент за грижата за недвижимото културно завещание, освен Министерство на културата. Той е подведен и това евентуално се случва благодарение на помощниците му и на основния проектант. Законът го задължава. Нито му е отговорен НИНКН, нито МК, тъй като той е тук ", отговори на по-ранно изказване на Зико Минеков. После попита има ли Пловдив публичен съвет по културно завещание, както го изисква законът.

Министърът дефинира събарянето на склада на ул. " Г.М. Димитров " 29 като " трагичен опит да бъдем изпреварени " и назова издаването на документа " План за сигурност и здраве " " комично решение ".

" Знаете ли кой го е издал - кметство Пловдив, и то предходната година през декември ", съобщи той, в контраст с изказванията на Общината, че разрешението за срутване е издадено през август тази година.

Минеков напомни, че по време на предходното си престояване отпред на Министерство на културата е оставил редица оферти за промени в Закона за културното завещание и " в случай че най-малко две-три от тях бяха влезнали в Народното събрание, в този момент нямаше да се случва това тук ".

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР