Общо 12 пречиствателни станции (ПСОВ) ще се борят за признание

...
Общо 12 пречиствателни станции (ПСОВ) ще се борят за признание
Коментари Харесай

12 пречиствателни станции ще мерят сили в конкурс на БАВ


Общо 12 пречиствателни станции (ПСОВ) ще се борят за самопризнание в професионалния конкурс „ Най-добра пречиствателна станция за отпадъчни води “, проведен от Българска асоциация по водите (БАВ). Отличените уреди ще получат награди на публична гала, която следва да се организира на 28 септември 2018 година в зала „ България “ на Международния механически панаир в Пловдив. Министърът на околната среда и водите Нено Димов е поканен да връчи статуетката за първото място. Преди церемонията БАВ ще организира Втора национална конференция „ Оползотворяване на утайките от ПСОВ “ в Старосел.

Идеята на състезанието е от наблюденията и експертизата на експертите да се разбере кои технологии на филтриране в ПСОВ са най-ефективни. Както и какво би направило работата на една пречиствателна станция прелестно и удовлетворяващо занятие. Обобщението ще бъде обещано от многоуважавано жури, формирано от потвърдени експерти от отрасловите институции и профилирани висши образователни заведения.

Поканени на церемонията по награждаване и конференцията са представители на Министерство на околната среда и водите, Министерство на районното развиване и благоустройството, Министерство на земеделието, храните и горите, Асоциации по ВиК, ВиК оператори, Басейновите дирекции, Комисията за енергийно и водно контролиране, Регионална инспекция за опазване на околната среда, бизнеса, научните среди, специалисти и други

„ Идеята на БАВ не е да се опълчват другите пречиствателни станции в България. Желанието ни е от хората, които работят на тези уреди да разберем какво е потребно, рационално и даже красиво в техните ПСОВ, както и какво може да бъде променено. На тази база ВиК операторите ще разполагат и с по-пълна информация за надеждните проектанти, снабдители, строители, надзорници “, разяснява ръководителят на БАВ инж. Иван Иванов.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР