Общо 12 американци са заразени с коронавируса на круизния кораб

...
Общо 12 американци са заразени с коронавируса на круизния кораб
Коментари Харесай

12 американци са заразени с коронавирус на круизен кораб в Япония

Общо 12 американци са инфектирани с ковид на круизния транспортен съд „ Diamond Princess “, закотвен в Япония. Вчера сутринта първият жител на Съединени американски щати умря от вируса отвън родината си, оповестиха американските управляващи.

Дванадесетте американци са част от общо 63 пасажери на круизния лайнер, които са инфектирани с вируса, оповестява БГНЕС. Корабът е един от доста круизни лайнери, които остават под обсада в разнообразни пристанища по света, защото в доста страни граничните управляващи не им разрешават достъп поради разпространяването на ковид.

Междувременно държавното управление сполучливо изтегля към 800 жители на Съединени американски щати, непрекъснати поданици и най-близките им родственици от Ухан, като три пътнически самолета летяха от Китай, съобщи представителят на Държавния департамент Морган Ортагус. Всички би трябвало да преминат през двуседмична карантина и обзор от експерти в американските центрове за надзор и профилактика на болесттите. Канада също през вчерашния ден изтегля 200 жители от Китай.

Според последните данни общият брой смъртни случаи от ковид е надхвърлил броя на смъртните случаи от SARS и сега е 804. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР