Общо 115 пожара са загасени през последното денонощие, съобщиха на

...
Общо 115 пожара са загасени през последното денонощие, съобщиха на
Коментари Харесай

115 пожара са загасени за последното денонощие в страната

Общо 115 пожара са загасени през последното денонощие, оповестиха на уеб страницата си от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Звената на пожарната са реагирали на 143 сигнала за катастрофи. Информацията е настояща към 6 часа през днешния ден.

С директни материални вреди са зародили 21 пожара, от които 12 са били в жилищни здания. Без нанесени вреди са 94 пожара, от които 67 са били в сухи треви, горска постелка и шубраци. Извършени са 23 избавителни действия и помощни интервенции, от които четири са при произшествия в транспортни средства.

При пожарите са починали двама души и са потърпевши петима.

При пожар в къща в село Езерче, община Цар Калоян, област Разград, са потърпевши дете на осем години, жена на 55 години и мъж на 57. Пожарът е почнал от печка на твърдо гориво.

При различен пожар в къща в село Стамболово, община Сливо поле, област Русе, е открит умрял мъж на 44 години. Причините за възникването на огъня се обясняват.

В град Суворово, област Варна, при пожар е починала жена на 92 години. Причина за пожара е погрешно прилагане на нагревателен апарат.

При пожар в къща в Свиленград, област Хасково, е потърпевш мъж на 44 години. Пострадалият е трудноподвижен и е провокирал пожара като е пушил в леглото.

В село Долно Влахово, община Смолян, при гърмеж на газова бутилка е потърпевша жена на 73 години.

Пожар е горял и на покрива на триетажно общежитие на „ Център за настаняване на хора в неравностойно състояние “ в град Трън. Към момента на пожара в общежитието е имало 18 души. Загинали или потърпевши няма. Причина за пораждане на пожара е оставена без наблюдаване запалена печка на твърдо гориво.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР