Общо 114 от проверените 801 кантара на 26 общински пазари

...
Общо 114 от проверените 801 кантара на 26 общински пазари
Коментари Харесай

Две трети от кантарите на пазара в столичния квартал Борово с нарушения

Общо 114 от тестваните 801 кантара на 26 общински пазари и тържища ни дават отговор на законовите условия към тях. Това са 15 на 100 от всички тествани везните, сочат данните на Главна дирекция " Метрологичен контрол " (ГД МН) на Държавна организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН).

Проверките са направени от началото на септември досега и са обхванали 751 търговци, които работят на 26 общински пазари и тържища в градовете София, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Бургас, Сливен, Ямбол, Варна, Шумен, Търговище, Шабла, Разград, Велико Търново, Горна Оряховица, Плевен, Троян, Ловеч, Видин, Монтана, Берковица и Враца.

За 80 броя везни е открито, че не са минали изискуемите процедури по одобрение на вида или оценка на сходството със значителните условия към тях, с цел да бъдат употребявани за измервания за търговски заплащания.

Други 34 кантара не са минали изискуемата следваща инспекция. Такава се изисква за везните в приложимост и се реализира годишно. След което последващата инспекция се удостоверява с избраните за задачата знаци.

Анализът на резултатите от инспекцията демонстрира, че на някои от тестваните пазари откритият % на несъответстващите везни сензитивно надвишава междинния % за страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР