Общо 1100 фиданки едроразмерна топола са засадени в землищата на

...
Общо 1100 фиданки едроразмерна топола са засадени в землищата на
Коментари Харесай

С над 1000 тополи бяха залесени горски площи в Дряновец и Балкански


Общо 1100 фиданки едроразмерна топола са засадени в землищата на разградските села Дряновец и Балкански. Площта на новозалесените горски сектори от общинското дружество „ Разградлес ” е 33 дка, оповестяват от общинската администрация.

По мотив на Седмицата на гората колективът на предприятието е почистил и нерегламентирано бунище в местността „ Старият бунар “ сред селата Гецово и Осенец. На мястото е подложен винил с надпис: „ Нека бъде чиста гората “, на български и на британски език. Табели с надписа ще бъдат сложени и на други места в общинските гори, където се открият сходни нерегламентирани сметища, добави Българска телеграфна агенция.

Инициативата на общинското дружество получи поддръжка от кмета на община Разград Денчо Бояджиев и от  заместник-кмета Добрин Добрев, които също приканват жителите да опазват гората чиста и да не изхвърлят боклуци на нерегламентирани места.

Освен тази активност и залесителните мероприятия, Оперативна програма “Разградлес “ продължава и с обичайна си активност по доставяне на популацията с дърва за огрев. По думите на шефа на предприятието Свилен Йорданов, от началото на годината на жителите на общината са продадени 14 000 кубика дърва, като 4000 кубика от тях към този момент са доставени на хората. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР