Общо 11 акта по Закона за движение по пътищата са

...
Общо 11 акта по Закона за движение по пътищата са
Коментари Харесай

МВР-Бургас глоби 11 водачи на шумни автомобили и мотори

Общо 11 акта по Закона за придвижване по пътищата са формирани в Бургас на водачи на четири леки автомобила и седем мотоциклета за първите две септемврийски седмици. Това оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

Ангажирани с ограничение на повишените равнища на звук от моторни транспортни средства по главните пътни артерии са чиновниците от бранш " Пътна полиция " към МВР-Бургас.

При констатиране на въпросното нарушаване се образуват и административно-наказателни производства, като се ползват плануваните насилствени административни ограничения, показаха от полицията.

От началото на септември са формирани 11 акта и са почнали административно-наказателните процедури.

Проверките за неизправни шумозаглушители на моторни транспортни средства или липса на такива не престават и все още, а чиновниците на бранш " Пътна полиция " работят преди всичко в тъмната част на денонощието.

При определяне на механически неизправни моторни транспортни средства с изчезнали шумозаглушители на изпускателната уредба, се издават и връчват актове за определяне на административното нарушаване и заповеди за краткотрайно прекъсване на придвижване, допълниха от полицията.

Полицейските чиновници реализират инспекции и за промени в структурата на моторните транспортни средства, водещи до високи равнища на звук - монтиране на особено шумоусилващи тръби, унищожаване на катализатора и шумозаглушителя.

Направените промени водят освен до непоносим звук, само че и до замърсяване на околната среда, разясниха от полицейската дирекция в Бургас.

Санкцията, планувана в закона за този тип нарушавания, е санкция в размер до 200 лева и прекъсване от придвижване на автомобила до премахване на неизправността. На глоба подлежат и коли, които надвишават равнището на шума заради техническа нередовност.

Контролът над моторните транспортни средства, придвижващи се на територията на бургаска община, продължава да е засилен и с днешна дата, а чиновниците на бранш " Пътна полиция " ще бъдат безкомпромисни при констатиране на нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, обявиха от пресцентъра на бургаската полиция.

Българска телеграфна агенция напомня, че през вчерашния ден омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев изиска по-високи санкции за мотористите по Закона за шума. Той уточни, че сигналите до него за шумни мотористи, които подлагат на тормоз жителите през късните часове на денонощието, не са спирали през целия летен сезон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР