Общо 10 млн. лева е определният бюджет по инвестиционната схема

...
Общо 10 млн. лева е определният бюджет по инвестиционната схема
Коментари Харесай

Общо 10 млн. лв. е бюджетът по схемата за инвестиции в растениевъдството

Общо 10 млн. лв. е определният бюджет по капиталовата скица за държавна помощ „ Помощ за вложения в материални активи в аграрни стопанства, свързани с първично произвеждане на растениевъдна земеделска продукция “ за 2022 година.

Земеделските стопани, в това число организации и групи производители, могат да подадат заявки за подкрепяне до 8 април в Областните дирекции на Държавен фонд „ Земеделие “ по място на реализиране на активността по плана.

Определеният бюджет ще се разпределя до изчерпването му по реда на кандидатстване.

Максималният размер на помощта по схемата е в размер до 120 хиляди лв., като се възвръщат до 50% от осъществените разноски за вложения. За закупуване на бокспалети, каси и щайги за многократна приложимост оптималният размер на помощта е до 24 000 лева, а за закупуване на съоръжение за силозни стопанства е до 50 000 лв.. Подпомагането се дава за покриване на част от разноските за закупуване на машини и съоръжение за подготовка за продажба, изстудяване и предпазване при производството на лична първична земеделска продукция, машини, съоръжение и уреди за отбрана от слана и градушки.

Схемата е създадена по предложение на браншовите организации в бранш „ Растениевъдство “ и се ползва за трета година. Срокът й на деяние е продължен до 31 декември тази година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР