Общността по защита на потребителите в Норвегия разглежда жалбите на

...
Общността по защита на потребителите в Норвегия разглежда жалбите на
Коментари Харесай

Една от най-важните функции на Android може да се окаже незаконна

Общността по отбрана на потребителите в Норвегия преглежда жалбите на няколко Android консуматори, които са недоволни от това, че операционната система непрестанно следи тяхното местонахождение .

Ето част от жалбата:

„Потребителите, употребяващи операционната система Android нямат опция да изключат функционалността История на местоположението. Те могат да я спрат, само че тогава стартират да получават предизвестия, че това ще докара до нарушаване в работата на другите функционалности на Android„.

Android в действителност по дифолт следи местоположението на потребителя и записва всяко напредване. Всички изминати направления могат да се видят в Гугъл Maps когато и да е. Гугъл дава опция за изключване на тази функционалност, само че редица вградени в Android приложения не престават да записват къде се намира потребителят.

Ако норвежкият регулатор признае тази процедура за противозаконна, Гугъл може да се сблъска със съществени проблеми в Европа. През месец май за всички европейски страни влезе в действие Регламентът за отбрана на персоналните данни (GDPR), а неговото нарушение води до извънредно високи санкции.

Да си напомним, че наскоро Еврокомисията санкции Гугъл с 4,3 милиарда евро за монополното инсталиране на своите приложения в екосистемата Android. След тази санкция Гугъл има намерение да взема пари от производителите за инсталирането и потреблението на неговите приложения и услуги. Това сигурно ще докара до увеличение цените на смарт телефоните.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР