Общият размер на проекта за бюджет на Столичната община е

...
Общият размер на проекта за бюджет на Столичната община е
Коментари Харесай

2,89 млрд. лв. е проектобюджетът на Столична община за тази година


Общият размер на плана за бюджет на Столичната община е 2,89 милиарда лева, заяви на конференция кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите ѝ това е с 200 млн. лева повече спрямо миналата година.

„ В никакъв случай не можем да приказваме за рекорден бюджет. Това е бюджет в извънредно тежка обстановка “, разяснява столичният кмет.

Приоритет на Столична община е бранш „ Транспорт “, където са обезпечени 211 млн. лева 92 млн. лева са за старта на строителството на метрото към кв. " Левски Г ". Общината има подготвеност да започва до края на годината другото уголемение на метрото – 6 км в регион " Слатина “.

„ Продължаваме да настояваме за решение на Министерския съвет за финансирането за период от 4 години на тези средства, с които беше понижено финансирането за Столичната община от Плана за възобновяване и развиване. Имаме такова заричане, в бюджета на страната са заложени 40 млн. лева за покриване на тази разлика “, изясни Фандъкова.

Тя посочи, че ще се наложи актуализация на бюджета на Столичната община в средата на годината.

Кметът изрази страдание, че в държавния бюджет не е взето поради настояването на Столичната община за поддръжка за градския превоз.

„ За да осигурим градския превоз, са нужни над 177 млн. лева За да осигурим средства за превоза, взимаме от други действия, които са значими за града. Затова беше толкоз значимо да се обезпечи градският превоз “, уточни Фандъкова.

Общината залага 150 млн. лева лични средства за дофинансиране на градския превоз. Над 130 млн. лева от доходи от синя и зелена зона, както и постъпление от продажбата на транспортни документи отиват за градския превоз.

15 млн. лева са заложени от държавния бюджет за градския превоз на София, което е 10 пъти по-малко от нужното. Кметът добави и че за поредна година Столичната община не получава и никакви изравнителни дотации от държавния бюджет.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР