Общият оборот на услугите в сферата на информационните и комуникационните

...
Общият оборот на услугите в сферата на информационните и комуникационните
Коментари Харесай

Приходите на ИТ и комуникационния сектор са скочили с 300% за 7 години

Общият оборот на услугите в областта на осведомителните и информационните технологии (ИКТ) в България е повишен с 300% през последните 7 години до 2,5 милиарда лв.. А в това време приготвят по 4000 експерти в тази сфера на година, оповестява Money.bg.

Това разяснява зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на среща с министъра на търговията и промишлеността на Катар Али Бин Ахмед ал Куари и ръководителя на Катарските свободни зони Ахмад бин Бохамед Ал Сайед.

" България има най-бързо развиващия се бранш на осведомителните и информационни технологии в Югоизточна Европа и това сигурно е област, в която имаме сериозен капацитет за напредък ", счита Манолев.

" Всяка година българските университети приготвят над 4 000 експерти за този бранш. Така че това е бранш, в който имаме съществени обичаи и уповавам се, още по-голямо бъдеще ", акцентира зам.-министърът.

По време на диалозите е станало ясно, че компании от България с активност, обвързвана с високите технологии, ще могат да аплайват за финансиране от Катар. Подкрепата може да бъде употребена за излизането им на световния пазар.

" Договорено бе да се даде спомагателна информация и подробни критерии по какъв начин и кои компании могат да аплайват за сходно финансиране. Катар заделя съществени средства за развиване на бранша на осведомителните и информационни технологии и за тях съставлява интерес привличането на компании с капацитет да порастват ", показват от отрасловото министерство в публично известие.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР