Общият брой на регистрираните случаи с COVID-19 в света надхвърли

...
Общият брой на регистрираните случаи с COVID-19 в света надхвърли
Коментари Харесай

Броят на регистрираните случаи на COVID-19 в света надхвърли 300 милиона

Общият брой на записаните случаи с COVID-19 в света надвиши 300 милиона, оповестява Франс прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29633
Бързото разпространяване на разновидността Омикрон сложи нови върхове в заразяванията в десетки страни през последната седмица.

През последните седем дни 34 страни са записали най-високия си брой седмични случаи от началото на пандемията, в това число 18 народи в Европа и седем в Африка.

Обаче даже когато в последната седмица са регистрирани 64% повече нови случаи от предходните седем дни, междинната световна смъртност е спаднала с 3 на 100.

Френските здравни управляващи оповестиха, че рискът от хоспитализация с Омикрон е със към 70 % по-нисък. Данните са основани на опита на Съединените щати, Обединеното кралство, Канада и Израел.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29633  Над 63 хиляди са новите случаи на COVID-19 в Турция Над 63 хиляди са новите случаи на COVID-19 в Турция  Ето къде можете да се ваксинирате против COVID-19 през уикенда в София Ето къде можете да се ваксинирате против COVID-19 през уикенда в София  Ръст на инфектираните с COVID-19 в Испания Ръст на инфектираните с COVID-19 в Испания
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР