Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в дом за стари

...
Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в дом за стари
Коментари Харесай

В русенския дом за стари хора „Възраждане“ епидемичната обстановка остава сложна

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в дом за остарели хора „ Възраждане “ в Русе остава 96, като от тях 86 са жители, а другите 10 души са от личния състав.
Излекуваните жители от вкъщи са 68, като 16 от тях са настанени в Кризисен център „ Каритас “, а 42-ма на 4-тия етаж на общественото заведение. Други осем жители се намират в домакински отпуск, един човек е приет в болница в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „ Канев “, а също по този начин има и един напуснал обществената институция.
Пет жители от вкъщи, които са безсимптомни, само че с позитивен PCR тест за ковид, са настанени в общинска вила „ Липник “, намираща се в село Николово, а други пет не престават да са на болнично лекуване.
Що се касае до личния състав на обществената институция, то девет души от инфектираните 10 са излекувани. Под домашна изолираност остава само една от санитарките, работеща там.
Областният действен щаб е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР