Общите разходи на руснаците за алкохол по време на неработните

...
Общите разходи на руснаците за алкохол по време на неработните
Коментари Харесай

Разходите на руснаците за алкохол скочиха двойно през нулевата седмица заради COVID-19

Общите разноски на руснаците за алкохол по време на неработните дни, оповестени поради COVID-19, са се нараснали със 78% в съпоставяне със същия интервал на 2020 година Това оповестява вестник „ Коммерсант “, базирайки се на данните на оператора на фискални данни ОFD.ru.

Според вестника най-изразен растеж е регистриран в навечерието на затварянето на магазините за алкохол, както и на летищата. На 27 октомври 2021 година руснаците са похарчили пет пъти повече за алкохол, в сравнение с предходния ден. Анализатори показват, че това се дължи на първо място на обстоятелството, че в столицата и редица други райони някои магазини за алкохол бяха затворени за неработните дни, предава Фокус.

По отношение на каналите за продажба се следи внезапно нарастване на приходите от алкохолни питиета в комерсиалните вериги - със 75%, и на летищата - със 195%. Така да вземем за пример в парковете приходите в неработните дни демонстрират спад от 38,2%, написа вестникът.

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за определяне на неработни дни в Русия от 30 октомври до 7 ноември тази година, като резервира заплатите за чиновниците. В същото време ръководителите на райони, въз основа на санитарно-епидемиологичната конюнктура и особеностите на разпространяването на ковид на тяхна територия, имаха право да дефинират спомагателни неработни дни даже преди 30 октомври и да ги удължат след 7 ноември, напомня изданието.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР