Общинското ръководство на Асеновград отново отказва мълчаливо да отговори на

...
Общинското ръководство на Асеновград отново отказва мълчаливо да отговори на
Коментари Харесай

Мълчанието на чиновниците: Инат до откат в Асеновград

Общинското управление на Асеновград още веднъж отхвърля безмълвно да отговори на въпроси, свързани с разходването на цивилен пари. Въпросът, с който ще ви занимаем този път в " Мълчанието на служителите ", касае фестивала " Маврудово хоро ", който се организира в деня на честване независимостта на България - 22-ри септември. Отговори на въпроси, отправени на 17.07.19 година и адресирани до кмета на Асеновград лекар Емил Караиванов, към момента липсват.
От деловодството удостоверяват, че писмото по Закона за достъп до социална информация е заведено. Секретарката на градоначалника Яна Стоева пък показва, че заявката е намерено, само че няма повече информация и не може да ни каже за какво не ни е отговорено. Това ни навежда до мисълта, че надали някой си е направил труда да го резюлира до отрасловата дирекция по този начин, както се случи с питанията ни към Дейност " Инспекторат, паркинги и гаражи ", Оперативна програма " Туризъм " и други. Истинска тайнственост - за следващ път изчезват запитвания, паралелно до други сигнали на жители.
Незаинтересоваността и нехайството на градската администрация към обявяване разходването парите на жителите продължава, макар наближаващите избори. А ние единствено искахме да знаем, с цел да съобщим на хората, средства в какъв размер са отделени за фестивала " Маврудово хоро " за 2019 година и в какви действия ще бъдат разпределени те. Единственото, което заместник-кметът на Асеновград Мария Вълканова осведоми на брифинг пред медии бе, че бюджетът за мероприятието е в границите на 5 000 лв., колкото бе и през предходната година. А информацията, която премълчаха, можеше единствено да бъде в плюс на общината като безвъзмездна реклама, тъй като разходването на обществени средства по принцип не е загадка. И евентуалната истина е, че всичко това се случва от дебелоглав.
Фестивалът е уникален и в началото се организираше в края септември или началото на октомври. По предложение на жители, самодейността бе изместена на деня, в който България празнува своята самостоятелност. В момента в Асеновград действат шест любителски състава, които имат групи и в разнообразни асеновградски села. Тази година уредник на празника е ТС " Везеница ", взаимно с общината. През 2018 година участниците във фестивала бяха над 400. Включиха се 17 фолклорни и танцови състава от цяла Южна България.
По традиция, празникът стартира от паметника на Аристи Чорбаджака. След това, продължи с дефиле на групите по избран маршрут, който съдържаше няколко спирки, а финалът му бе на площад " Академик Николай Хайтов ". Инициативата няма спортен темперамент, не се взимат такси за присъединяване от групите и няма награден фонд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР