Общинският служител от Варна, заловен с подкуп, ще остане под

...
Общинският служител от Варна, заловен с подкуп, ще остане под
Коментари Харесай

Домашен арест за подкупния общински служител от Варна, заловен с подкуп

Общинският чиновник от Варна, хванат с рушвет, ще остане под домакински арест , оповестиха от Варненския апелативен съд. Така се анулира решението на окръжния съд в града, който постанови непрекъснат арест за Камен Х.

Това посочи Българска национална телевизия.

Апелативният съд преценява, че Камен Х. е притеглен към наказателна отговорност за тежко по смисъла на закона закононарушение. То се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 10 години. От събраните по делото доказателства на този първичен стадий от следствието може да се направи това изискуемо от закона съмнение за съпричастие на лицето към вмененото му във виновност действие.

Според апелативния съд няма заплаха обвиненият да се укрие. Решението не предстои на обжалване.

Инспекторът по строителна активност в община Варна е упрекнат в корист със служебно състояние, като е изискал и приел рушвет чрез изнудване.
 Уличеният в рушвет варненски общинар е с повдигнато обвиняване
Уличеният в рушвет варненски общинар е с повдигнато обвиняване

Имал е и престъпно минало

Според прокуратурата, 34-годишният мъж е изискал сума, с цел да не издаде констативни протоколи за нелегално построена тераса и с цел да не изготви план на заповед за събарянето ѝ.

Служителят е бил арестуван с белязани банкноти . Миналата седмица Варненският областен съд дефинира той да бъде арестуван под стража. Апелативният съд прегледа жалбата му против това определение.
 Хванатият с рушвет общинар във Варна остава в ареста
Хванатият с рушвет общинар във Варна остава в ареста

С наложена от Окръжния съд мярка " задържане под стража "

Адвокатът на обвинения е изразил противоречие с извода на първата инстанция, че поради характера на действието, мъжът би могъл да извърши закононарушение при друга мярка. Защитата счита, че са осъществени всички процесуално-следствени дейности, включително са разпитани всички очевидци, затова общинският чиновник няма на кого да повлияе.

Според представителя на Апелативната прокуратура, събраните все още доказателства са в задоволителна степен, с цел да обосноват основателно съмнение за авторството на действието. С оглед заеманата служба, има възможност обвиненият да повлияе на очевидци да трансформират показанията си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР