Общинският съветник от ВМРО Стефан Послийски е бил арестуван като

...
Общинският съветник от ВМРО Стефан Послийски е бил арестуван като
Коментари Харесай

Арестуваха областния шеф на патриотите в Пловдив Стефан Послийски от ВМРО

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Стефан Послийски е бил задържан като съизвършител в проведена незаконна група. Според информация от наши източници карцерът е по отношение на следствието на злоупотреби и корупция в “Басейнова дирекция”, заяви Trafficnews.bg.
Послийски е втори мандат общински консултант.

Той е регионален ръководител на структурата на патриотите. Също по този начин е член на Контролния съвет на Фондация “Пловдив 2019 “.

Занимава се с подготовка на разнообразни планове. На негово име има 4 сдружения, с предмет на активност консултантска активност създаване и осъществяване на планове, стратегии и тактики за асимилиране на структурни фондове, бизнес планове и стратегии, маркетингови тактики и интернационална търговия, внедряване на системи за качество, стопанска логистика, осведомителни и информационни технологии, правене на разбори, изследвания и експертни оценки в развиването на дребни и междинни предприятия, комерсиално посланичество и ходатайство и други
Градският ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Борислав Инчев разгласи, че не знае за въпросния арест и към момента няма публично изказване от управляващите, заради което не може да разяснява. Послийски имал и далечна роднинска връзка с задържаната шефка на Басейнова дирекция Цветелина Кънева.

По мотив нейния арест избухна лека престрелка сред вицепремиера и началник на Вътрешна македонска революционна организация и премиера Борисов. Каракачанов стачкува, че единствено негоите хора попадат под прицела на правоприлагащите органи. По мотив ареста той иронично предложи да бъдат употребявани и танкове, които армията ще даде. Главният прокурор Иван Гешев му отвърна, че не знае дали има работещи танкове.

Днес полицейската акция в Басейнова дирекция бе възобновена. Този път в интервенцията вземат участие с изключение на пловдивските СПС и Икономическа полиция, Специализирата прокуратура и представители на КПКОНПИ. Следствените дейности са по досъдебно произвеждане, формирано от Специализираната прокуратура.

Извършват се претърсвания и изземвания за събиране на доказателства, разпитват се чиновници в дирекцията.
След като в понеделник бе отведена от работното си място с белезници, през вчерашния ден следобяд Кънева е била освободена под гаранция от прокуратурата.

Мярката й е изменена от "Задържане под стража " в гаранция и тя е освободена против 5 000 лв.. Кънева се е прибрала в дома си, само че през днешния ден, в 6.45 часа още веднъж е била отведена от служители на реда и чиновници на КПКОНПИ, оповестиха нейни близки.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР