Общинският съветник от ГЕРБ в Бургас Стефан Колев ще започне

...
Общинският съветник от ГЕРБ в Бургас Стефан Колев ще започне
Коментари Харесай

Общински съветник от ГЕРБ ще строи комплекс за милиони в Бургас

Общинският консултант от ГЕРБ в Бургас Стефан Колев ще стартира строителството на един от най-големите нови комплекси в Бургас, показва Флагман.бг.

Колев към този момент има всички нужни позволения и даже е почнал продажбата на парцели „ на зелено”. Става въпрос за съвременна постройка със смесено предопределение, която ще се намира в ж.к.”Изгрев” – сред мол „ Бургас плаза” и хотел „ Авеню”. Там ще има три крила, с общо РЗП над 10 хил.кв.м. Комплексът ще е от затворен вид, планувано е да има доста търговски площи, фитнес зала и офис пространства.



Проектът е най-мащабният осъществен до този миг от бизнесмена-политик. Не е ясно от кое място идва финансирането.

Размерът на инвестицията не е явен, само че при всички положения е няколко милиона лв., което го трансформира в най-големия план, осъществен от бургаския общински консултант.До този миг е известно той да е построил няколко кооперации в ж.к.”Възраждане”, ж.к.”Братя Миладинови” и централната градска част, само че те са доста по-малки.

Стефан Колев е строителен бизнесмен от дълги години. През 2015 година той изненадващо се появи в листата на ГЕРБ, заемайки последното 51-о място, само че съумя да завоюва задоволително преференции и към този момент две години е част от локалния парламент.

Колев има благосъстоятелност в десетина строителни компании с главно название „ Бургос строй”. Нито една от тях обаче не е вписано вземането на банков заем за строителството на новия комплекс, което значи, че го построява със лични средства.

Строителството на модерната постройка през днешния ден бе обсъждано на капиталовия конгрес в Гранд хотел и СПА „ Приморец”. Главният проектант на Община Бургас Веселина Илиева заяви, че вложител има сериозен интерес и към имот сред общежитията на ВХТИ и кръговото на КАТ, където желае да построи сходна по мащаби постройка.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР